2010

Magi og Fortælling

Løgn og Sandhed

Lys og Mørke

Musik og Stilhed

Kultur og Kunst

Totaloplevelser i gader og huse for alle aldre og enhver smag.

ALLE arrangementer er GRATIS

Velkommen til KulturNat Lemvig 2010

 

Anderledes snobrød

Kom og bag et anderledes snobrød ved vores bål på torvet ved Lemvig Kirke.

Sted: Kirketorvet kl. 19.00-21.45

Arrangør: De Blå Spejdere fra Søhuset ved Lemvig Sø

Besøg Lemvig Valgmenighed

I kirken kan der bl.a. ses værker af 3 generationer af billdehuggerfamilien Wesstergaard. I salen udstilles værker af kunstnerne Peter Ejlerskov og Adi Holzer.

Kl. 19.45 og 20.45 er der musikalske indslag ved kirkens organis og kor. Der er også mulighed for at høre om, hvad Lemvig Valgmenighed er for en størrelse.

Sted: Lemvig Valgmenighed, Kirkevej 4. kl. 19.00-21.45

Arrangør: Lemvig Valgmeninghed

Botaniske gys i Biohusets Billedskole for Børn og Voksne

Mal et billede af den danske flora, hvor menneskene er de små, og planterne de grumme herskere.

Sted: Bilhustes Billedskole, Bredgade 17, 1. sal. kl. 19.00-21.45

Arrangør: Biohusets Billedskole

Folk og Røvere i Lidenlund

Vid dig ikke sikker på om røverne går rundt i byen og har stjålet en tante eller noget helt andet.

Sted: Tante Andates Hus kl. 19.00 og 20.00 og 21.00

Arrangør: Tante Andantes Hus

Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandskab

Hogwarts flytter til Lemvig for en aften. Kom og få undervisning i Brygning af Eliksirer, Besværgelser og Magiske Dyrs Pasning og Pleje. Du kan også besøge Tryllestavsværkstedet og lave en personlig tryllestav.

Sted: Lemvig Bibliotek kl. 19.00-21.45

Arrangør: Lemvig Bibliotek og Foreningen Liverollespil i Vandborg

Hvad sker der i Lemvig Missionshus? – Nyt spændende hus på vej!!!

Aftenen byder på hoppeborg for børn, hygge og levende musik i cafémiljø, guidede rundvisninger bl.a. med besøg på Den Kristne Friskole som bor på 1. og 2. sal og præsentation af huset i dag. Det vil også være orientering om fremtidsplanerne for huset og for vores nye spændende hus som snart skal opføres i Østerbrogade.

Sted: Lemvig Missionshus kl. 19.00-21.45

Arrangør: Indre Mission

Kom og hør en god historie

Seks personer af forskellig alder fra Lemvig og nærmeste omegn vil fortælle historier, der enten kan være den skinbar´lige sandhed -eller løgn og forbandet digt.

Sted: Claudis Have kl. 19.00-21.45

Arrangør: Gode Fortælleres Venner og Lemvigegnens Litteraturkreds

Kom og oplev åben øveaften med forrygende caféstemning og lokale bands

Lemvig Ungdomsgård lukker dørene op til en forrygende caféaften, hvor man kan nyde stemningen og mærke  og kreativiteten blomstre, når vores egne ungdomsbandsfolder sig ud. Mød bl.a. DNK fra Talent 2010, Cookies m.fl.

Sted: Lemvig Ungdomsgård kl. 19.00-21.45

Arrangør: Lemvig Ungdomsgård

Lad det briste eller bære!

Bristepunktet er et splitsekund – et hul i tiden. Bristepunktet skaber forandring. Der er før og efter. “Før” er på vejen og “efter” er alting anderledes. Selvom bristepunktet er skuffende kort, var manglen på bristepunkt værre. -Bristepunktet er, når noget er nok, når noget er mere end nok, når noget ikke er nok og når noget skal være nok. Gå på opdagelse i lommelygtens skær i udstillingen “Bristepunkt” af kunstnergruppen “Som Vinden Blæser”.

Sted: Kammergalleriet kl. 19.00-21.45

Arrangør: Kunstnergruppen “Som Vinden Blæse”

Lav dine egne lygter til Lem Vig

Råvarerne er klar, så hele familien kan lave sine helt egne designede lygter. Lygterne søsættes på fkorden ved KulturNattens afslutningsarrangement. Nogle sejler ud fra stranden og andre sættes i vandet fra det gode skib MS Theodora.

Sted: Lemvig Produktionsskole kl. 19.00-21.45

Arrangør: Lemvig Produktionsskole

Lys, ord og musik i kirken

Lysdesigner Jan Herrild vil udsmykke kirken med kreativ lyssætning, akkompagneret af oplæsning ved sognepræst Birgitte Krøyer og orgelmusik ved Erling Lindgren.

Sted: Lemvig Kirke kl. 20.15-20.45 og kl. 21.15-21.45

Arrangør: Lemvig Kirke

Mød de romerske guder på Planetstien

Lemvig Museum åbner dørene for alle, der har lyst til at besøge os. Tag også med op Angelus´dramatiske rejse gennem sossystemet med de romerske guder. Med museets nye digitale fortælling kan du følge Angelus ud ad Planetstien og høre, hvordan det lykkes at komme forbi den støreste af dem alle, Jupiter. Inden man bevæger sig ud på Planetstien kan man kl. 19.30 og 20.30 hører de romerske guder som planeterne er opkaldt efter. Det er en fordel på forhånd at have downloadet historien om Angelus til sin egen MP3 afspiller. Historien finder du på Lemvig Museums hjemmeside. Museet har et mindre antal MP3-afspillere som kan lånes. Det er også en god idé at tage en lommelygte med, da der er mørkt på Planetstien på KulturNatten.

Sted: Lemvig Museum og Planetstien kl. 19.-21.45. Optakt kl. 19.30 og 20.30

Arrangør: Lemvig Museum

Paranormal Activity

For natteravne med stærke nerver byder Bio-Huset på et gys af en film:

Det unge par Katie og Micha, er fornyligt flyttet ind i et lille hus, hvor de kort tid efter begynder at mærke nogle forstyrrelser. Der er…”noget”. En skabning, en tilstedeværelse, som måske, måske ikke er af dæmonisk karakter. Den er mest aktiv om natten når parret sover. Eller rettere sagt, når de prøver at sove. Katie har mærket dette skræmmende fænomen, siden hun var lille, og der er også som om, at det er hende skabningen er mest interesseret i. Micha køber et vidokamera for at dokumenterer forløbet, og snart er han besat af tanken om at opklare mysteriet. Kameraet optager alt hvad der sker i soveværelset om natten. Og det blever værre og værre…

Sted: Bio-Huset Lemvig kl. 22.30

Arrangør: Bio-Huset Lemvig

Patriarkerne – Bodil Kaalund, Bjørn Nørgaard, Ingvar Cronhammar og Jørgen Haugen Sørensen

Oplev udstillingen “Patriarkerne”, hvor fire af nutidens store danske kunstnere går i dialog med Det Gamle Testamentes fortællinger – med særlig fokus på kristendommens stamfædre, patriarkerne: Jacob, Isak og Abraham. Der vil være omvisninger i udstillingen.

Sted: Museet for Religiøs Kunst kl. 19.00-21.45

Arrangør: Stedet for Religiøs Kunst

Skytsengle

10 lysende skytsengle bevæger sig rundt i byens mørke med sang og dialog.

Sted: Rundt omkring i midtbyen kl. 19.00-22.00

Vægterne

Bliv fulgt godt på vej af byens vægtere og få måske en historie og en sang med på vejen.

Sted: Rundt omkring i byen kl. 19.00-22.00

Arrangør: Lemvig Vægterne

Afslutning og sejlende lygter

Som afslutning på årets KulturNat vil der være en kulturel promenade fra Kirketorvet til Vesthavnen. Fra stranden søsættes de lygter, som folk har lavet i løber af aftenen på Lemvig Produktionsskole. Et blæserensemble spiller stemningsfyldt til. En Perlerække af sejlende lygter vil oplyse fjorden ud til skibet MS Theodora og markere afslutningen på en aften i kulturens tegn.

Stempelseddel og kort

Ved det første arrangement man besøger kan man få et kort over arrangementerne på KulturNatten. På bagsiden af kortet er der mulighed for at samle stempler fra de forskellige arrangementer. Hvis man har samlet mindst to stempler kan man deltage i konkurrencen om en flyvetur over Lemvig sponcoreret af Lemvig Flyveklub. Stempelsedlerne kan afleveres til afslutningsarrangementet eller i Bio-Huset på KulturNatten.

Vinder af KulturNat 2010 konkurrencen blev:

Marie Louise Nielsen, Frejasvej 15, Lemvig

Præmien er en flyvetur over Lemvig med Lemvig Flyveklub.